Producten

On- en Off-grid oplossingen uit ons gamma:

Onze 'LF2' (Lithium Force 2) thuisbatterijOmdat hernieuwbare energie niet steeds bschikbaar is wanneer we ze nodig hebben bevat de D-Centralized oplossing steeds een batterij-opslagsysteem om de kloof tussen beschikbaarheid van hernieuwbare energie en de effectieve behoefte te overbruggen. Met een batterij en zonnepanelen dekt u zo'n 65-80% van uw totale stroombehoefte met groene stroom die u zelf heeft geproduceerd.


Het 'LF2' is onze grote thuisbatterij met een opslagcapaciteit van 15.3kWh, daarmee is onze batterij niet gewoon een hebbeding maar kan ze gedurende een groot gedeelte van het jaar de nachten en bewolkte dagen overbruggen met de lokaal geproduceerde zonnestroom.


Momenteel zijn er aanzienlijke subsidies van de Vlaamse overheid voor thuisbatterijen, dankzij de grote capaciteit van onze LF2 -waarop de grootte van de subsidie gebaseerd is- betaalt u nauwelijks meer voor onze grote batterij in vergelijking met een standaard batterijtje van ~6kWh, én zal de LF2 een veel langere levensduur hebben omdat de gemiddelde ontlaad-diepte een pak lager is dan bij een kleine batterij. Terugverdientijd zit op 5-7 jaar afhankelijk van hoe intensief de batterij wordt gebruikt. Vraag uw simulatie nu aan


Voor de bouw van de LF2 worden cellen met LFE technologie gebruikt, deze hebben een lange levensduur en zijn brandveilig. De LF2 wordt trouwens volledig in België ontwikkeld en geproduceerd zodat ze een positieve impact heeft op onze lokale economie.


download hier de LF2 leaflet

vraag hier uw offerte aan


SEWER & DRAIN


Consectetur adipisicing in elusmos tempor incididunt the labore dolore  consequa the occaecas.

Onze 'LF2' inverterDeze inverter is alles wat u nodig heeft om uw thuisbatterij te kunnen gebruiken, zowel netgekoppeld als los van het net (offgrid). Als het net wegvalt blijft je woning van stroom voorzien (max 4.6kW) door de aangesloten batterij en zonnepanelen. Dit maakt de installatie zeer eenvoudig.


Ook bijzonder is de mogelijkheid om de batterij op te laden met netstroom of een generator/WKK bij een tekort aan zonnestroom. Zo kunt u tijdens de donkere maanden de batterij 's nachts opladen met goedkopere nachtstroom uit het net indien u zelf geen generator of WKK heeft. Ook is onze LF2 inverter klaar voor het het aankomende nieuwe net-tarieven in 2022 gebaseerd op kwartier-piekbewaking.


D-Centralized kiest ervoor om batterij en inverter gescheiden te houden zodat warmte van de inverter de levensduur van de batterij niet negatief beïnvloed.


Deze inverter heeft een nominaal vermogen van 5kW enkelfasig.


download hier de LF2 leaflet

vraag hier uw offerte aan 

De 'LFX-HomeSuite'


Zonnepanelen en een batterij plaatsen is een leuk begin, maar wie echt ver wil komen met z'n eigen geproduceerde stroom heeft een zogenaamd 'energie-management systeem' nodig. Een platform dat op de hoogte is van alle energie-stromen in een woning gaande van productie uit zonnepanelen, afname of injectie van netstroom, en de status van grote verbruikers zoals warmtepomp, EV-lader, boiler, was- en droogtrommel. En nóg beter wordt het wanneer dit energie-management in staat is om deze gebruikers ten gepaste tijde in- en uit te schakelen zodat er een maximaal gebruik wordt gemaakt van zonnestroom op de momenten dat deze voorhanden is. Onze LFX-HomeSuite zal er eveneens voor zorgen dat overproductie van de zonnepanelen niet meer in het net verdwijnt maar zal deze energie naar de LF2-batterij sturen. Een leuk weetje: elk LF2 systeem wordt standaard geleverd met de LFX-HomeSuite. Met een LF2 en het HomeSuite pakket bent u klaar voor het energie-systeem van morgen!  

De 'LF2' micro-WKK (update 11/02/2021)


De LF2 micro-wkk is momenteel in ontwikkeling en voorzien voor commercialisering in 2022, in 2020 werd hiervoor eveneens innovatiesteun (VLAIO) toegekend wat ons helpt om dit product verder te ontwikkelen.


Met uw eigen thuisbatterij en zonnepanelen komt u al een heel eind om uw eigen stroombehoefte te dekken. In de vier 'donkere' maanden zijn de zonnepanelen onvoldoende  om het volledige verbruik te dekken. Dan kunt u met deze micro-WKK uw LF2 batterij bijladen en bent u weer voor een dag voorzien van energie. De warmte van de WKK kunt u in die donkere maanden volledig benutten om uw woning te helpen verwarmen. In het D-Centralized concept zal deze micro-WKK maximaal 1 à 2 uur per dag draaien (enkel in winter) waardoor deze een lange levensduur heeft en weinig onderhoud behoeft. Deze WKK werkt op aardgas, maar met een véél hoger rendement dan een klassieke centrale (100% WKK tov ~32% centrale). Een typisch gezin dat 5000kWh op jaarbasis verbruikt zal met de combinatie zonnepanelen-thuisbatterij-WKK géén stroomfactuur meer hebben, in ruil voor ~100 euro extra aan gas. Bovendien zal voor het volledige concept de primaire brandstofbesparing  zo'n 80-90% bedragen, hiermee haalt u reeds vandaag de europese 2050 doelstelling.