Producten

Onze 'LF3' (Lithium Force 3) thuisbatterijOmdat hernieuwbare energie niet steeds bschikbaar is wanneer we ze nodig hebben bevat de D-Centralized oplossing steeds een batterij-opslagsysteem om de kloof tussen beschikbaarheid van hernieuwbare energie en de effectieve behoefte te overbruggen. Met een batterij en zonnepanelen dekt u typsch zo'n 65-80% van uw totale stroombehoefte met groene stroom die u zelf heeft geproduceerd.


Het 'LF3' is onze derde generatie thuisbatterij, en eerste van het modulaire type thuisbatterij met een opslagcapaciteit van 5.1kWh per module, daarmee kan ze flexible worden gedimensioneerd om een groot gedeelte van het jaar de nachten en bewolkte dagen te overbruggen met de lokaal geproduceerde zonnestroom.


Momenteel is de energiemarkt in volle (energie)transitie en wijzigt het beleid voortdurend; het is een komen en gaan van nieuwe verdien-mogelijkheden zoals het recente capaciteitstarief,en nu ook de dynamische energiecontracten met een variabele stroomprijs per uur. Gelukkig komt de LF3 met een zogenaamd energie-management systeem (kortweg EMS), dat vanop afstand wordt ge-updated wanneer er nieuwe functies beschikbaar zijn en blijft de batterij zo mee met zijn tijd.


Terugverdientijd zit op 5-7 jaar afhankelijk van hoe intensief de batterij wordt gebruikt. Vraag uw simulatie nu aan


Voor de bouw van de LF3 worden cellen met LFE technologie gebruikt, deze hebben een lange levensduur en zijn brandveilig. De LF3 wordt trouwens volledig in België ontwikkeld en geproduceerd zodat ze een positieve impact heeft op onze lokale economie.


download hier de LF3 leaflet

vraag hier uw offerte aan


Ons productgamma:

SEWER & DRAIN


Consectetur adipisicing in elusmos tempor incididunt the labore dolore  consequa the occaecas.

Inverters compatibel met LF3Afhankelijk van uw situatie kan u kiezen uit verschillende types inverter, gaande van een retrofit inverter(Sofar ME3000) indien u reeds een maximum aan zonnepanelen heeft, tot enkelfasige hybride omvormers(Sofar HYD 2-5kW) die dankzij ons EMS ook in driefasige systemen kunnen werken, en tot slot de 3F high-voltage inverters (Sofar 3PH HYD)10-20kW (parallel te schakelen tot 10st-200kW).


Ook bijzonder is de mogelijkheid om de batterij op te laden met netstroom of een generator/WKK bij een tekort aan zonnestroom. Zo zal ons EMS tijdens de donkere maanden de batterij 's nachts opladen met goedkopere stroom (variabel tarief) uit het net indien u zelf geen generator of WKK heeft. 


D-Centralized kiest ervoor om batterij en inverter gescheiden te houden (vs all-in-one Aziatische systemen) zodat warmte van de inverter de levensduur van de batterij niet negatief beïnvloed, en een eventueel defect aan de vermogen-conversie niet automatisch leidt tot vervanging van de batterij.
download hier de LF3 leaflet

vraag hier uw offerte aan 

De 'LFX-HomeSuite'


Zonnepanelen en een batterij plaatsen is een leuk begin, maar wie echt ver wil komen met z'n eigen geproduceerde stroom heeft een zogenaamd 'energie-management systeem' nodig. Een platform dat op de hoogte is van alle energie-stromen in een woning gaande van productie uit zonnepanelen, afname of injectie van netstroom, en de status van grote verbruikers zoals warmtepomp, EV-lader, boiler, was- en droogtrommel. De LFx-Homesuite houdt statistische data bij wat u dagelijks, per uur, en per type verbruiker nodig heeft aan energie. Vervolgens kijkt het systeem naar de zonnevoorspelling voor de rest van de dag, de laad-toestand van de batterij, en de prijs voor netstroom op de energiemarkt. Op basis van al deze parameters zal het EMS beslissen wat de meest prijsgunstige scenario is om uw woning van alle benodigde energie te voorzien