Projecten

De productie, verkoop en installatie van onze LF2 thuisbatterijen begint hard te gaan!

De installaties van onze eerste serie van 50st LF2 thuisbatterijen zijn in volle gang. Onze 'made in Vlaanderen' batterij maakt het verschil dankzij ons degelijk batterij-management voor een langere levensduur van de batterij, het standaard energie-management met tal van ondersteunde devices zoals laadpalen en smartplugs, draadloze connectiviteit voor installatiegemak, en afstandsbeheer zodat we snel kunnen inspelen op wijzigend beleid of net-tarieven. Een LF2 systeem kan worden gecombineerd met élk merk of type van een bestaande PV-installatie.

Voorbije projecten


Bij D-Centralized draait alles rond technologie, en hoe deze kan worden aangewend om klanten in staat te stellen op een groenere én goedkopere manier in hun eigen stroombehoefte te voldoen. Op deze pagina vindt u enkele voorbeeld-projecten. 

Thermische buffer 'Dranken Pede'


Overdag zorgt onze slimme sturing voor het opstoken van 2*3000l (~400kWh) water met overproductie van de zonnepanelen. Zo hebben de bureaus de volgende morgen lekker warm zonder dure en fossiele netstroom te moeten gebruiken. Enkele uren later nemen de zonnepenelen de verwarming rechtstreeks over, om daarna ook de buffer terug op te stoken. Logisch toch?

11kWh thuisbatterij, retrofit op bestaande PV-installatie


Piloot-project: thuisbatterij 11kWh retrofit op een bestaande PV installatie. Incl energy management: overschot van zonnestroom wordt niet langer in het net geïnjecteerd, maar opgeslagen. Na zons-ondergang wordt deze opgeslagen energie terug gebruikt. 

Hiermee bekomt de klant een quasi fossiel-vrije zomer, betaalt hij géén procumententaks meer, en is hij klaar voor de invoering van de slimme meter.


Los van de feiten: Het besef dat je na zons-ondergang nog steeds op eigen geproduceerde gras-groene stroom werkt, HOE COOL IS DA?!

Industrieel project: 60kW/215kWh

Deze eier-boerderij was reeds uitgerust met een groot PV-systeem van 270kWP. Ondanks al deze zonnepanelen moest er 's nachts nog steeds véél kostelijke netstroom worden afgenomen voor de ventilatie van de kippenstallen  tijdens warme periodes. Daarom werd een groot opslagsysteem van D-Centralized geplaatst en is de afhankelijkheid van netstroom gedaald van 80MWh naar slechts 20MWh op jaarbasis. In de zomer en tussen-seizoen draait deze site soms weken na elkaar op eigen geproduceerde zonnestroom tot grote tevredenheid van de eigenaar..