Projecten

Voorbije projecten


Bij D-Centralized draait alles rond technologie, en hoe deze kan worden aangewend om klanten in staat te stellen op een groenere én goedkopere manier in hun eigen stroombehoefte te voldoen. Op deze pagina vindt u enkele voorbeeld-projecten. 

Thermische buffer 'Dranken Pede'


Overdag zorgt onze slimme sturing voor het opstoken van 2*3000l (~400kWh) water met overproductie van de zonnepanelen. Zo hebben de bureaus de volgende morgen lekker warm zonder dure en fossiele netstroom te moeten gebruiken. Enkele uren later nemen de zonnepenelen de verwarming rechtstreeks over, om daarna ook de buffer terug op te stoken. Logisch toch?

11kWh thuisbatterij, retrofit op bestaande PV-installatie


Piloot-project: thuisbatterij 11kWh retrofit op een bestaande PV installatie. Incl energy management: overschot van zonnestroom wordt niet langer in het net geïnjecteerd, maar opgeslagen. Na zons-ondergang wordt deze opgeslagen energie terug gebruikt. 

Hiermee bekomt de klant een quasi fossiel-vrije zomer, betaalt hij géén procumententaks meer, en is hij klaar voor de invoering van de slimme meter.


Los van de feiten: Het besef dat je na zons-ondergang nog steeds op eigen geproduceerde gras-groene stroom werkt, HOE COOL IS DA?!

D-Centralized

Belgielaan 58

9070 Destelbergen

Belgium

Tel:

+32(0)484418066

Email:

info@d-centralized.be